IN DE BUURT

Activiteiten:

Via de website van Herselt 10-om-te-zien vindt je de top 10 van activiteiten in de omgeving terug.

Wandelingen:

Gelegen in de Merodestreek zijn er verschillende wandelingen in de buurt die zeker een aanrader zijn om er op uit te trekken. Zo is de vakantiewoning gelegen tussen drie grote natuurgebieden : Averbode bos, Langdonken en Molenheide.

Op slechts 100m van Harsele vind je het wandelknooppunten netwerk terug, om een mooie wandeling in de nabije buurt uit te stippelen.

FIETSEN:

BINNEN DE KILOMETER BEVIND ZICHT KNOOPPUNT 19 VAN HET FIETSROUTEWERK, GEGARANDEERD FIETSPLEZIER IN DE MOOIE STREEK VERZEKERD.

ACTIEVE SPORTEN:

ALS HET IETS SPORTIEVER MAG, KAN JE VIA HTTPS://WWW.SPORT.VLAANDEREN/WAAR-SPORTEN/SPORTEN-IN-DE-NATUUR/MOUNTAINBIKEROUTES/ DE MOUNTAINBIKEROUTES IN DE BUURT TERUGVINDEN.

VIA HTTPS://WWW.TOERISMEVLAAMSBRABANT.BE/THEMA/DEMERKRACHT/GENIETEN-OP-HET-WATER KAN JE EEN HEERLIJK DAGJE OP HET WATER ORGANISEREN WAARBIJ, HIERBIJ OOK ZEKER BIJGEVOEGD FILMPJE TE BEKIJKEN OM INSPIRATIE OP TE DOEN.

OM ALLE ACTIVITEITEN IN DE BUURT TE ONTDEKKEN KAN JE GEBRUIK MAKEN VAN EEN HANDIGE OVERZICHTSKAART OP WWW.DEMERODEONLINE.BE


Kidsproof:

Een korte wandeling voor een speeltuin, CHECK, dit vind je terug bij Café De Schilders in de Langdonkenstraat.

Cultuur:

Voor de cultuurliefhebbers is de stad Aarschot zeker een aanrader. Zo worden er elk jaar op 15 Augustus de lichten gedoofd in de straat en worden alle woningen verlicht door kaarsjes. https://www.hetgasthuis.be/toerisme

Bezienswaardigheden:

  • Kasteel van Horst, een persoonlijke favoriet van ons gezin. Hier kan je naar harte lust een wandeling maken om nadien een lekker hapje te eten.
  • Abdij van Averbode

Hapje en een drankje:

Zin in een lekker ontbijtmand geleverd aan de vakantiewoning, dit kan geleverd worden door T’ Varenwinkeltje.

Voor een restaurantbezoek raden we de volgende plaatsen aan.

Brasserie De mixx, is de ideale locatie voor speelplezier voor de kinderen op “ Site Klein Rome” en nadien een lekker hapje eten, vanuit hier vertrekt ook de Alvermannekesroute

Daar we nog vele adresjes dienen te ontdekken zal de lijst in de volgende jaren nog verder aangevuld worden.